Mycket gutt från trädgården

Hej och varmt välkommen till min nya blogg! Här kommer du kunna läsa om olika saker som jag har för mig, framförallt allt gott jag odlar i min trädgård och vad man kan använda det till.

Sådd rucola

Idén till bloggen fick jag när jag nyligen börjat med odling och liksom hade köpt fröer och plantor lite på måfå utan att egentligen ha någon tanke på hur jag skulle göra för att lyckas med odlingen och ta hand om skörden. Antar att det är ett vanligt nybörjarmisstag att ha lite för bråttom och jobba lite oplanerat. Även om det är roligt att ”go crazy” så kändes det dock ganska tråkigt att inte ge mig själv de bästa förutsättningarna med odlingen varför jag nu försöker att vara mer noggrann och lägga upp en plan. Min strategi är nu att ha mindre sorters grönsaker och ha koll på vad de behöver i de olika stadierna för att växa bra, ge bra avkastning och såklart att de smakar gott när jag sedan käkar upp det! Jag har också fokuserat på lättodlade saker som gör att det är lätt att lyckas!

Den här planen har resulterat i att jag odlar potatis, morötter, lök, grönkål, spenat, ärtor, rädisor, tomater, gurka, zucchini och sallat.

I kommande inlägg ska jag i tur och ordning skriva om hur jag gör för att lyckas med odlingen av de här grödorna, samt hur de kan lagras, förädlas och ätas. Hoppas ni vill läsa vidare!

Malte

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *