noppborttagare bäst i test

Allt du behöver veta om noppborttagare

Oavsett om du väljer manuell eller elektrisk, kommer en noppborttagare att ta bort dina favorittröjor, rockar och till och med handdukar, möbler och filtar. Med en noppborttagares många användningsområden och funktioner, kanske du undrar hur du någonsin gjorde den utan en.

Även den snyggaste tröjan ser sliten och sliten ut med noppor. Och även om du kan bli frestad att donera en tröja så att du inte fångas med att se ovårdad ut, prova först en noppborttagare.

Noppborttagare bäst i test tar snabbt, enkelt och effektivt bort noppor och ludd från alla typer av tyger.

Det här verktyget kan vara ett av de mest praktiska föremålen du någonsin köpt.

Vad är en noppborttagare?

Noppborttagare gör precis vad deras namn antyder: de är rakhyvlar för tyg. Friktion och dagligt slitage gör att fibrer i kläder och klädsel fransar. Varje ryck eller dragning kommer bara att göra saken värre. En noppborttagare orsakar ingen ytterligare friktion. Snarare glider bladen över nopporna och tar bort ackumulerade noppor och ludd så att tyget blir slätt igen.

Dessa verktyg finns i en mängd olika storlekar och stilar, och vissa har fler funktioner än andra, vilket gör dem mer mångsidiga.

Manuella kontra elektriska noppborttagare

Generellt finns det två kategorier av noppborttagare: manuella och eldrivna. Om du äger tunna eller ömtåliga föremål är en manuell noppborttagare, som en ullkam eller pimpsten, det bästa. Manuella bäst i test noppborttagare använder inte batterier och behöver inte laddas. Trycket du lägger på noppborttagaren avgör hur nära materialet bladen kommer.

Nackdelen med att använda manuella noppborttagare är att processen är långsam och mödosam. Dessutom måste du hela tiden vara medveten om att inte flytta noppborttagaren för snabbt.

Å andra sidan, en elektrisk noppborttagare bäst i test gör det enkelt att rengöra tröjor, ullrockar och möbler. Du kan välja höjden på bladen, som du skulle göra med en elektrisk hårklippare. Den föränderliga rakhöjden ger dig flexibilitet att arbeta med alla typer av tyger. Dessutom är dessa modeller gjorda för att vara ergonomiska och tidsbesparande.

Många avancerade modeller har dubbla strömlägen, så du är inte begränsad av sladden. Nackdelen med batteridrivna enheter är att laddningen inte varar länge.

Rakhuvuden och blad till noppborttagare

Det finns till exempel olika rakhuvuden med olika diametrar. En 1,5-tums diameter är bäst för ömtåliga tyger, medan 3-tums rakhuvuden är bäst för soffor. Som tidigare nämnt kan du ofta justera höjden på bladen för att fungera med olika typer av tyger runt om i hemmet.

Men det är inte bara höjden på bladen som spelar roll. Den övergripande designen är också viktig. Ju fler blad modellen har, desto snabbare kommer du att kunna ta bort de där irriterande ludden.

De bästa bladen är gjorda av rostfritt stål. Leta efter bäst i test noppborttagare med rostfritt stål, eftersom det är resistent mot korrosion. Tyvärr ger de flesta tillverkare inte denna information lätt. Du kanske måste undersöka olika produkter för att hitta den bästa.

Hur man använder en manuell noppborttagare

 1. Välj plagget som du vill ta bort tabletter och lägg det på en plan yta. Se till att tyget har slätats ut.
 2. Ställ noppborttagaren lätt mot klädesplagget.
 3. För försiktigt noppborttagaren från toppen till botten av plagget medan du håller tyget spänt. Undvik att kratta på tyget eftersom det kan skada det.
 4. I sektioner där ludd är ihållande, lägg till lite tryck.
 5. Fortsätt arbeta i långsamma, lätta drag tills du har tagit bort hela föremålet.

Hur man använder en elektrisk noppborttagare

 1. Lägg föremålet som du vill ta bort på en plan yta, till exempel en bänkskiva, och jämna ut tyget.
 2. Slå på noppborttagaren.
 3. Arbeta vertikalt samtidigt som du håller plagget så plant som möjligt.
 4. Öka trycket gradvis eller ändra bladets höjd för att ta bort allt ludd och noppor.
 5. Om du har ett plagg med kraftiga noppor kan du behöva pausa halvvägs för att rensa ur behållaren. Ibland saktar noppborttagaren ner när det finns för mycket i behållaren.
 6. Fortsätt arbeta tills allt ludd har tagits bort.

Vad gör en noppborttagare?

Både elektriska och manuella noppborttagare tar bort tyget eller ludd från ett plagg. Noppborttagaren klipper av nopporna och jämnar ut tyget så att det ser ut som nytt.

Förstör noppborttagare bäst i test kläder?

Nej, vid korrekt användning skadar noppborttagare inte kläder. Kom ihåg att ludd och noppor uppstår när friktion har gjort att fibrer lossnar och knyter sig. Eftersom du inte vill att fibrerna drar längre är det bra att ta bort dem med noppborttagaren. Men om du inte använder noppborttagaren på rätt sätt kan bladen skära eller skära sig i tyget, vilket gör saken värre.

Hur använder du en noppborttagare?

Det snabbaste och mest effektiva sättet att använda en noppborttagare är att lägga plagget på en plan yta. Se till att tyget är slätt innan du använder noppborttagaren. Kör sedan noppborttagaren över tyget. Om du äger en elektrisk modell kan det finnas olika inställningar och hastigheter att använda. Ställ in noppborttagaren på en högre höjd om tyget är tjockare. Ömtåliga tyger behöver en lägre höjd.

Kan du använda en noppborttagare bäst i test på en soffa?

Ja, du kan använda en noppborttagare på en soffa eller någon form av stoppade möbler. Du behöver en noppborttagare bäst i test med ett brett huvud, runt 3 tum, så att du kan täcka det mesta området.

Ludd och noppor kan få några av dina favoritplagg att se skumma och gamla ut. Men du kan återställa dina kläder till perfekt skick genom att använda en noppborttagare.

Oavsett om du väljer manuell eller elektrisk, kommer en bäst i test noppborttagare att ta bort dina favorittröjor, rockar och till och med handdukar, möbler och filtar. Med en noppborttagares många användningsområden och funktioner, kanske du undrar hur du någonsin gjorde den utan en.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *