smink är roligt

Tre första stegen till hur man använder smink

Maktens kraft är obestridlig; våra favoritprodukter hjälper oss att skapa det skönhetsutseende vi älskar, förbättra våra favoritegenskaper och kapsla in våra individuella definitioner av skönhet. De bästa sminkrutinerna hjälper den moderna kvinnan att öka sitt självförtroende och möta världen på rak arm – oavsett vad dagen har att erbjuda. Mer om smink hittar du på https://xn--sknhetsmagasinet-nwb.se/.

När det kommer till smink kan skicklig applicering göra stor skillnad. Att applicera dina favoritprodukter på rätt sätt och att applicera rätt mängd smink kan göra två saker: hjälpa dig att uppnå den skönhetslook du längtar efter, och hjälpa dig att få ut det mesta av din makeup.

Steg 1: Fuktkräm

Innan du börjar applicera din makeup, ta dig tid att förbereda din hud med en högkvalitativ fuktkräm. Att välja rätt typ av fuktkräm är en avgörande pusselbit. Låt oss ta en titt på de olika typerna du kan använda, listade från lättast till tyngst:

  • Face Mists: Dessa är vattenbaserade lösningar som kan innehålla vissa hudförstärkande vitaminer och dofter. Ansiktsdimmor är inte designade för att återföra fukten till din hud, men de kan vara ett användbart verktyg för att bibehålla en daggfri look hela dagen. Spritsa helt enkelt hela dagen när din hud känns torr.
  • Serum: Detta är en lätt lösning som lätt absorberas av huden. Det finns ett brett sortiment av serum utformade för att rikta in sig på specifika problemområden. Vissa serum hjälper dig att återfukta huden för att förhindra rynkor, medan andra innehåller ingredienser som kan ge en ljusare färg till en matt hy.
  • Lotion: Lotion är den vanligaste typen av fuktkräm och kan gynna en mängd olika hudtyper. Välj lotioner som är märkta som “icke-komedogena”; dessa produkter är designade för att undvika att porerna täpps igen.
  • Krämer: Om din torra hud behöver extra hjälp kan det vara dags att investera i en krämfuktighetskräm. Detta är en tjockare, tyngre lösning som kan återfukta alltför torr hy. Dagkrämer kan användas som bas under din makeup, men nattkrämer är designade för att ge din hud en extra dos av fukt medan du sover. Applicera innan du slår på kudden och på morgonen kommer du att mötas av mjuk, smidig hud.
  • Oljor: Om du behöver ytterligare återfuktande, överväg oljor. Vissa oljor kan vara ett bra alternativ för dem med torr, känslig eller normal hud. Men om du är aknebenägen eller kämpar med ett behov av specialgjord smink för fet hud, bör du undvika oljefuktande produkter.

Att lära sig hur man applicerar fuktkräm på rätt sätt är halva striden. Häll en liten mängd på fingrarna – klicken ska vara ungefär lika stor som en fjärdedel. Börja med att sprida ut fuktkrämen över din panna; börja från mitten av ansiktet och rör dig sedan utåt och uppåt. Gör sedan samma sak med början vid näsan och sprid ut fuktkrämen över kinderna. Se till att du har gnuggat in fuktkrämen jämnt över huden för att undvika att porerna täpps igen. När du har applicerat tillräckligt med fuktkräm, gnugga in den försiktigt med cirklar och låt den torka några minuter innan du går vidare till nästa steg.

Steg 2: Primer

Nu när din hud är väl återfuktad, förbered ansiktet med primer. Oavsett om du planerar att applicera ett lätt lager foundation eller en hel makeup, är primer ett viktigt första steg. Att använda primer under din makeup kommer att få din look att hålla längre.

Så vad är egentligen primer? Tänk på primer som en bas för din foundation eller ansiktssminkning som hjälper den att bli mjukare och hålla längre. Primers är silkeslena geler och krämer som fyller ut linjerna och porerna i ditt ansikte, slätar ut ojämna texturer och skapar den perfekta duken för din makeup.

För att applicera din primer, börja med att pressa en liten mängd på dina fingertoppar, eller på din favorit sminkborste eller svamp. Proffstips: Lite räcker långt. Börja med en liten mängd primer i mitten av ansiktet och arbeta långsamt ut mot kinderna, pannan och hakan.

Om du vill applicera primer på den känsliga huden runt dina ögonlock (och hålla det rökiga ögat professionellt applicerat hela dagen lång), se till att hitta en dedikerad produkt för detta område av ansiktet. Våra ögonlock kan samla fett hela dagen, vilket orsakar en “veckad” look i ögonskuggan. Om dina ögonlock är oljiga och du applicerar ögonskugga eller eyeliner utan primer, kan appliceringen visa sig vara fläckig och ojämn.

Steg 3: Foundation

När det kommer till foundation är det första prioritet att hitta den perfekta nyansen för din hud. Rätt nyans av foundation kan göra stor skillnad. Så hur går du till väga för att plocka? Testa foundationfärger mot din käklinje. Efter applicering, om foundationen försvinner utan någon form av blandning, har du hittat din riktiga matchning. Detta kan ta lite försök och misstag, men att ta sig tid att välja rätt nyans är avgörande.

När du har valt en produkt, överväg vilka verktyg du kommer att använda för att tillämpa den. Vissa kvinnor föredrar att använda sina fingrar, medan andra väljer skönhetsverktyg som borstar och svampar. Om du letar efter en lätt täckande look, kan dina fingrar visa sig vara rätt applikator; Rör dock aldrig ditt ansikte utan att tvätta händerna noggrant, och se till att tvätta dem efter applicering – du vill inte hitta dina sminkhandavtryck i hela huset. För en mer heltäckande look, välj en applikatorborste eller skönhetsmixer.

Börja från mitten av ansiktet och blanda den flytande foundationen utåt. När du sveper din foundation över huden, se till att putsa in den. Vissa kvinnor gillar att pricka en fuktig svamp över sin foundation för att säkerställa att den kommer in i dessa linjer och veck, vilket kan skapa en jämnare och jämnare konsistens. Vissa typer av sminkborstar är också bra för att putsa in foundation i huden.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *