tryckluftsborr är bra

Hur man använder en tryckluftsborr

Du är inte främmande för hårt arbete. Att hantera din trädgård är inte lätt. Och ju mindre tid du steker under en varm sol, desto bättre. Att dra ogräs, klippa gräsmattor och allmänt underhåll är en sak. Men då och då finns det större jobb, som att bryta betong. Du har gjort det för hand – du kommer ihåg blåsorna – och du har lovat att hitta ett bättre sätt nästa gång. Lyckligtvis finns det ett verktyg som kommer att göra ditt liv enklare. Vill du hitta en bra tryckluftsborr eller andra verktyg och maskiner så besök Hantverksproffset där man kan hitta allt möjligt.

Det är lätt att lära sig hur man bryter betong med en borr
En tryckluftsborr är oftast något man förknippar med konstruktion. Det frammanar bilder av män i hjälm och västar som hamrar iväg på en bit betong. Men det finns borr där ute som kan användas till mindre saker. Och de kommer inte på bekostnad av en stor investering – de kan hyras från en utrustningsvarv för en enda uppgift och returneras när du är klar.

Vilken typ av tryckluftsborr behöver du?

Allt du behöver är att bryta upp en gammal trottoar, eller så kanske din gångväg behöver lite rehabilitering. Du skulle beskriva dessa typer av jobb som medelstora – precis tillräckligt stora för att vara jobbiga men inte riktigt värt att investera i professionella entreprenörer. Var inte rädd – att hyra och använda en borr är inte bara lätt, det finns modeller som är gjorda för just den här typen av arbete mitt på vägen.

För trädgårdsarbete vill du hålla dig borta från traditionella pneumatiska borr. De kräver att du har en luftkompressor på plats, som är tung och extremt bullrig. Om du inte redan har den inställningen, eller är bekväm med det arrangemanget, är det bäst att överväga att hyra en gasborr. Kom bara ihåg att inte alla gasborr är skapade lika – se till att du får en som är högt rankad och pålitlig.

Hur man använder en tryckluftsborr

Bli inte bestört av din utrustning – borr kan verka oregerliga men det finns några enkla riktlinjer att följa som säkerställer att du använder verktyget effektivt och säkert.

Välj rätt material för din hammarspets. För betong vill du se till att du använder en mejselspets för att bryta upp betong. Olika spetsar används för olika material, precis som borr. Att använda fel spets, eller att inte kontrollera spetsen innan du börjar kommer att leda till skador på borren.

Inspektera din tryckluftsborr innan du börjar. Som alla stora verktyg är en fullständig inspektion nödvändig före användning för att säkerställa att det inte finns några felpunkter. En tryckluftsborr packar allvarlig kraft – se till att den fungerar korrekt innan du startar den, annars kan du orsaka dyr skada på din egendom eller på själva verktyget.

Arbeta i en liten vinkel. Du vill alltid använda borren i en liten vinkel, lutad mot dig. Du försöker inte sänka din mejsel rakt in i betongen – det kommer att leda till att spetsen fastnar eller till och med går av helt. Att arbeta i en vinkel kommer att tjäna till att bryta upp betongen och kommer att ge dig bättre kontroll i processen.

Om mejseln fastnar, arbeta ut den igen i en rörelse från sida till sida. Om du är ny på att hamra är det nästan oundvikligt att mejseln fastnar några gånger. Och om det gör det – försök inte tvinga ut det – kommer du att anstränga ryggen när du försöker hantera sådana tunga maskiner. Vagga istället spetsen i en rörelse från sida till sida tills mejseln frigörs.

Arbeta inte under djupet av din spets. Det är lätt att bli överivrig, särskilt när du verkligen har fått kläm på din borr och ser en dags arbete med att bryta upp betong se ut som en barnlek med ditt nya verktyg. Men sänk inte din mejselspets under bitets djup. Om du gör det kommer du att få hela spetsen fast eller att den går av. Ingenting kommer att förlänga ett jobb mer än att bryta din bit.

Följ säkerhetsföreskrifterna tills jobbet är klart. Bli inte för bekväm, även om du har hamrat hela dagen och känner att du har koll på det. Se till att alltid bära skyddsglasögon samt ett par tjocka vibrationsdämpande handskar. Och det säger sig självt att du bör bära ett par rejäla stövlar med ståltå. Slutligen, och något folk ofta förbiser; spraya ner din yta när du går för att minimera damm.

Gör ditt jobb enklare med en tryckluftsborr

Gör lite forskning för att välja en kvalitets, helst gasdriven tryckluftsborr för ditt jobb och du kommer aldrig att förstå varför du tillbringade hela dagen med att krossa händer och rygg med en slägga. Du är redan trött – du balanserar ett heltidsjobb med att vara husägare. Spara allt hårt arbete för dina verktyg och arbeta mer effektivt.

Även om du kanske trodde att en tryckluftsborr var otillgänglig för den genomsnittliga husägaren, är du nu medveten om att så inte alls är fallet. Faktum är att det är billigare att hyra verktyget än du någonsin kan föreställa dig; gasborr kräver inte den planering och det utrymme som traditionella pneumatiska modeller skulle göra. Med det sagt är det dags att du gör ditt stora landskapsarbete lite mindre så att du kan sitta tillbaka resten av kvällen och koppla av. Om du tar en stund att lära dig hur man bryter betong med en borr, kommer du aldrig att göra det på något annat sätt.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *